Monthly Archives: May 2015

CROSSOVER l Emi Noris & Fashion DNA

Standard

6

1 (3)SAM_1783

SAM_2083SAM_2057

Fashion DNA уживаат во соработката со дизајнери кои одлично си ја знаат работата и отскокнуваат од “толпата”. Овој пат повторно во соработка со Еми Норис со која Fashion DNA ја оствари нивната прва соработка а воедно и промоција на блогот . Fashion DNA со минималистички црни комбинации каде смелите парчиња накит го “диктираат” аутфитот. Секое парче е уникатно и рачно изработено давајќи му нова димензија на накитот со употреба на невообичаени материјали. Новата колекција на Еми Норис и прилега на една современа самоуверена жена со edgy стил. Повеќе фотографии на приложениот линк CROSSOVER.

SAM_2000

138

Fashion DNA are enjoying their cooperation with the designers, especially bearing in mind that they are great at what they do and they separate them self from the others. The first designer they collaborated with was Emi Noris with whom they had an promotion of their blog, and now the cooperation goes on. Fashion DNA had favor the minimalism, which is why they had simple black pieces with bold jewelry that actually “dictates” the whole outfit. Every piece is unique and hand-made, and every piece opens new dimensions when it comes to the creation of jewelry with unusual materials. Emi Noris’s new collection is suited for a confident, modern woman with edgy style. Look at the pics at the link attached. CROSSOVES

7

1 (2)SAM_2084bnn

SAM_1875FUNK AROUND THE NECK

DNA.

Advertisements

Men’s Fashion – DGjurovska l Fashion DNA

Standard

11 (2)b

22 (2)

3 (3)3

По кратка пауза Даниела повторно се враќа со нови рачно исцртани модни парчиња. Овојпат вниманието е на машката мода. Краватите и лептир машните кои сами по себе можеби се за некоја посвечена прилика но со интересен дезен и искомбинирани во кежуал варијанта, оние “похрабрите” можеби би ги носеле и секојдневно. Александра овојпат позади објективот во улога на фотограф што е една од работите кои и се пасија. Благодарност до Никола Иловски кој одлично ја заврши својата работа, со помош на Fashion DNA осмислија неколку предлог аутфити.

За повеќе информации во врска со дезените и каде може да ги набавите истите на приложениот линк. DGjurovska

77 (3)jjk

44 (2)

Daniela is back after a short break, and this time with new hand-made fashion products. This time the focus is on the man-wear. Ties and bow ties that maybe, by them self, are more suited for formal occasions, but with interesting print and combined with casual wear so that the “braver” guys would wear them on a daily basis. This time, Aleksandra was behind the objective as a photographer. Photography is indeed one of Aleksandra’s passions. Thanks to Nikola Ilovski, who made a great job coming up with outfits together with Fashion DNA. 
For more information regarding the prints and regarding the purchasing of these creations look at the link attached! DGjurovska

55 (2)

5 (3)66 (2)

6 (3)

Tie or Bow Tie?

DNA.